Zuidas leeft

Zuidas groeit uit tot een levendige woonwijk, met restaurants, cafés, winkels, hotels, culturele, sport- en zorgvoorzieningen. Er vinden grote en kleine evenementen plaats, binnen en buiten. Dankzij de tienduizenden mensen die er werken en studeren, én in toenemende mate door mensen die er wonen, ontwikkelt Zuidas zich tot een plek waar wat valt te beleven en waar mensen elkaar ontmoeten. Kijk wat er allemaal te doen is.

Evenementen

Met de komst van steeds meer bewoners neemt de levendigheid in Zuidas toe. Er zijn culturele evenementen, zoals het Grachtenfestival en Art Zuid. Sportieve activiteiten, zoals de Zuidas Run en de ZuidasCup. Ook het Zuidas Culinair Zomerfeest is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend fenomeen. Instellingen als de VU, Circl en De Nieuwe Poort hebben een aansprekende maatschappelijke en culturele programmering. En dan zijn er nog cafés, restaurants en hotels met verrassende discussieavonden en live muziek. In snel tempo verovert Zuidas een volwaardige positie in het uitgaansaanbod dat Amsterdam te bieden heeft.

Foto bij Zuidas leeft
Artzuid 2017 - Arne Quinze - Natural Chaos
Foto bij Zuidas leeft
Artzuid 2017 - Ryszard Winiarski - Geometrie in het landschap

Voorzieningen

Zuidas biedt uitstekende sport- en studiefaciliteiten, eersteklas zorgvoorzieningen, fijne winkels en een aantrekkelijk aanbod van horeca. Mede dankzij de aanwezigheid van internationale bedrijven heeft Zuidas een eigen, kosmopolitisch karakter. Tegelijkertijd wordt het meer en meer een gezellige, typisch Amsterdamse wijk voor mensen van alle rangen en standen, met scholen, winkels, crèches, hotels, cafés en restaurants.

Leven in Zuidas

Leef Zuidas

Met ons eigen programma Leef Zuidas draagt Amsterdam Zuidas actief bij aan de levendigheid. We co-financieren evenementen of organiseren ze zelf. Verder helpen we ondernemers bij het vinden van de juiste locatie voor hun winkel, tandartspraktijk of andere voorziening in de ‘plint’: de onderste verdieping van een gebouw. Zo dragen we bij aan een levendige, veilige en aantrekkelijke wijk.

Bekijk hieronder de kaart (productie: Hello Zuidas) met alle voorzieningen in Zuidas en een overzicht van alle beschikbare commerciële ruimtes in de plinten van Zuidas.

3 perspectieven op Zuidas leeft

0 Het programma Leef Zuidas heeft als belangrijk doel om van Zuidas een bruisende Amsterdamse wijk te maken. Alle gebruikers van Zuidas staan centraal, niet alleen de kantoormedewerkers, maar ook de bewoners, lokale ondernemers, reizigers en bezoekers van het gebied. Ik ben altijd geïnteresseerd in ideeën en initiatieven die bijdragen aan de levendigheid.

Judith van Laarhoven

Programmamanager Leef Zuidas
1 We hebben gekozen voor Zuidas omdat het een gebied is dat zich snel ontwikkelt. Ik denk dat de internationale bewoners en werkenden, van huis uit of van het reizen, gewend zijn om een food court in de buurt te hebben. Ik hoop dat Market 33 een stukje herkenning brengt voor de mensen die hier werken en wonen.

Calvin Choi

Market 33
2 Ik vind het hier helemaal super. Mijn huis is echt fijn, de plafonds zijn hoog, er is een goed ventilatiesysteem en goede isolatie (…) Er zijn hier veel ondernemende mensen die ervaring hebben en het van belang vinden hun steentje bij te dragen.

Rosemarie van der Ham

Zuidas bewoner